h

Subsidie kleine initiatieven al op, SP stelt vragen

30 maart 2021

Subsidie kleine initiatieven al op, SP stelt vragen

Foto: SP

De subsidiepot voor kleine initiatieven is amper 3 maanden na de start van het jaar al helemaal leeg. Aanleiding voor fractievoorzitter Inge Verdaasdonk vragen te stellen aan het college: "Op een totaalbudget van 31 miljoen euro is 30.000 euro gereserveerd voor kleine initiatieven, oftewel 0,1% van het beschikbare geld. De rest wordt verdeel door de grote jongens. Dat klopt gewoon niet!"

De regeling kleine initiatieven is er mede door de SP gekomen. "Doordat de grote instellingen mensen kunnen sturen die er alleen maar zijn om subsidie binnen te brengen, zie je dat kleine initiatieven van buurtbewoners weggedrukt worden." zegt Verdaasdonk. Het voorstel van de SP was om 1 a 2% van het totaalbedrag te reserveren, dat is 0,1% geworden. "En dat is duidelijk veel te weinig!"

U bent hier