h

SP blij dat de jeugdverordening van de agenda is gehaald

19 december 2020

SP blij dat de jeugdverordening van de agenda is gehaald

Foto: SP

De SP heeft wethouder Marianne de Bie samen met GroenLinks en CDA gevraagd de nieuwe jeugdverordening terug te trekken, nadat deze tot twee keer toe al moest worden aangepast. Fractievoorzitter Inge Verdaasdonk: “Er is al veel onrust ontstaan door deze verordening, daar helpt 2 maal een waslijst aan wijzigingen doorvoeren om hem “juridisch houdbaar” te maken niet bepaald bij.
Laat de wethouder eerst maar eens uitleggen wat er nu allemaal veranderd is.” Na de kerstvakantie wordt de verordening opnieuw door de gemeenteraad besproken.

Al voordat de wethouder de verordening aan ging passen was de SP erg kritisch. De verordening haalt de zeggenschap over het Bredase jeugdbeleid weg bij de raad en heeft daarnaast als belangrijkste doel een bezuiniging door te voeren. Verdaasdonk: “Ze willen met deze verordening bezuinigen op de jeugd, daar werkt de SP niet aan mee!”

U bent hier