h

Oproep SP: kort slachtoffers toeslagenaffaire niet

30 november 2020

Oproep SP: kort slachtoffers toeslagenaffaire niet

Foto: SP

SP raadslid Bas Maes roept het college op om slachtoffers van de toeslagenaffaire niet te korten op een eventuele uitkering als zij binnenkort een extraatje krijgen. Maes: "In Breda wonen 122 gezinnen die getroffen zijn door de toeslagenaffaire.
Zij krijgen eenmalig €750,- voor een fijne kerst. Het kan toch niet zo
zijn dat ze na alle ellende daarvoor gekort worden door de gemeente!"

Recent heeft de SP over een vergelijkbaar probleem aan de bel getrokken bij de gemeente. Toen het ging over de coronabonus voor zorgmedewerkers. Het college heeft destijds aan de SP toegezegd dat die bonus niet gebruikt zal worden om te korten op een uitkering of andere inkomensondersteuning van de gemeente. Maes: "Wij verwachten van het college eigenlijk dezelfde coulance voor de slachtoffers van de toeslagenaffaire. Tegenover jarenlange ellende mag iets positiefs staan!"

U bent hier