h

Gratis mondkapjes voor minima na toezegging aan SP

30 november 2020

Gratis mondkapjes voor minima na toezegging aan SP

Foto: SP

Minima in Breda ontvangen de komende dagen gratis mondkapjes. Dat komt voort uit een toezegging na vragen van SP fractievoorzitter Inge Verdaasdonk enkele weken geleden. "Fijn dat dit is geregeld, nog net voor de landelijke mondkapjesplicht. En mooi dat de mondkapjes lokaal zijn gemaakt door ONS Label in Breda!"

Vanaf vandaag geldt in Nederland een mondkapjesplicht in publieke, overdekte ruimtes voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder. Verdaasdonk: "Voor veel minima is een paar euro om mondkapjes te kopen een behoorlijk bedrag. Zeker als het maar een keer gebruikt kunnen worden, loopt dat bedrag snel op. Door minima gratis kapjes te geven, voorkom je dat de dikte van je portemonne bepaalt of je je aan de wet kunt houden of dat mensen onnodig risico lopen."

U bent hier