h

SP Breda deelt tasjes uit op Wereldarmoededag

17 oktober 2020

SP Breda deelt tasjes uit op Wereldarmoededag

Foto: SP

Op 17 oktober, de internationale dag voor de uitroeiing van armoede, heeft de SP Breda tasjes aan dak- en thuislozen uitgedeeld met mondkapjes, sokken en wat lekkers. Op deze wijze wil de afdeling, ook in coronatijd, stilstaan bij deze dag. ¨Je staat er niet bij stil dat zo iets vanzelfsprekends als schone, droge sokken al iets is waar mensen niet zomaar aan kunnen komen. Maar het is helaas wel zo, want tweedehands vindt je ze namelijk niet.¨ vertelt Dirk Uijl, raadslid voor de SP. Ook mondkapjes zijn in deze tijd erg gewild, omdat je sommige gebouwen niet meer in komt zonder. En hoewel Breda - met dank aan de SP - mondkapjes voor minima via de voedselbank beschikbaar stelt, komen deze dus niet bij de dak- en thuislozen terecht.

Dat er nog een dag tegen armoede nodig is, is eigenlijk te bizar voor woorden. Maar ook in Breda leven meer dan 10.000 mensen in armoede. En zijn er ruim 1300 mensen dak- en thuisloos, de meest extreme vorm van armoede in ons land. Dat terwijl armoede in een rijk land als Nederland een politieke keuze is. En zolang de politiek liever wegkijkt dan het probleem aanpakt, zal Wereldarmoededag noodzakelijk blijven.

U bent hier