h

Nog veel mis met opvang dak- en thuislozen in Breda

1 april 2020

Nog veel mis met opvang dak- en thuislozen in Breda

Foto: Creative Commons

De veelgehoorde kreet deze dagen is “blijf thuis”. In het geval van dak- en thuisloos zijn, is dit een onmogelijke opgaaf. Er is geen thuis om te verblijven. Hierop is er afgelopen vrijdag vanuit de Rijksoverheid een richtlijn vastgesteld waarin staat dat gemeenten overdag inlooplocaties moeten organiseren. “Hier kunnen dak- en thuislozen warm worden, een sanitaire stop maken, een warme maaltijd eten en andere vormen van ondersteuning krijgen”, zegt SP-raadslid Inge Verdaasdonk. “Breda voldoet op dit moment niet aan deze richtlijn en dat zou natuurlijk wel moeten in deze tijd.” Samen met GroenLinks heeft SP Breda daarom mede hierover raadsvragen aan het College van B&W gesteld.  

U bent hier