h

Mag gemeente gegevens bijstandsgerechtigden zomaar delen?

20 maart 2020

Mag gemeente gegevens bijstandsgerechtigden zomaar delen?

Foto: SP

De Gemeente Breda laat het commercieel onderzoeksbureau Mediad Data b.v. uit Rotterdam onderzoek doen naar de ervaringen van bijstandsgerechtigden met de vorig jaar ingevoerde tegenprestatie. Persoonsgegevens van duizenden mensen worden daarvoor ongevraagd door de gemeente aan dit bedrijf verstrekt. SP Breda betwijfelt of dit juridisch gezien mag en vraagt het College van B&W waarom de gemeente niet gewoon zelf mensen belt of mailt om te vragen naar hun mening. SP-fractievoorzitter Bas Maes: “Ik wil weten of dit zomaar mag en of de gemeente hun handelswijze heeft laten toetsen bij bijvoorbeeld de Autoriteit Persoonsgegevens. Mij bekruipt het gevoel dat de gemeente onvoldoende alert is op schendingen van de privacy.”

Zie onderstaand de raadsvragen van SP Breda aan het College van B&W

U bent hier