h

Liefde kun je niet kopen

21 mei 2019

Liefde kun je niet kopen

Foto: Grote Broer/Grote Zus, Kleine Broer/Kleine Zus

Maandagmiddag zocht SP Raadslid Boi Boi Huong de Grote en kleine broers en zussen in Kesteren op. In buurthuis de Sleutel werd stevig gedebatteerd over armoede. Komende maanden zal armoede een belangrijk onderwerp van debat worden in de gemeenteraad als het aan Huong ligt. De aanwezige kinderen en jongeren hielpen haar aan scherpe argumenten. “Liefde, familie en vriendschap kun je niet kopen”, leerde Huong. “Iedereen moet wel genoeg geld hebben om te eten en te drinken, een huis te hebben en mee te kunnen sporten.”

Ook vonden kinderen dat als je kan werken je wel moet werken voor je geld. Het is wel gek dat een bakker die eten maakt voor iedereen heel veel minder verdient dan een voetballer die elke zondag lekker tegen een balletje trapt, vonden ze. "Als de bakkers stoppen met bakken hebben we allemaal honger. Wat als de voetballer stopt? Dan gebeurt er eigenlijk niks ergs.” Een ander: “En de vuilnisman dan?!”

Pas als je ziek bent of invalide dan hoef je niet te werken. Dan moeten rijke mensen je helpen. Sommige mensen willen ook helemaal niet geholpen worden. Maar je kan wel altijd wat voor anderen doen. Huong: "mooi dat ze zeiden dat helpen niet altijd met geld hoeft. Je kan er  ook voor ze zijn door ze mee te nemen naar een concert, naar je vrienden of wat anders leuks”.

Wat de jongeren tot slot nog meegaven was dat pesten met armoede niet leuk is en dat de gemeente het geld eerlijk moet verdelen.

U bent hier