h

SP Breda opnieuw Brabantpark in vanwege buurtonderzoek parkeren

13 april 2019

SP Breda opnieuw Brabantpark in vanwege buurtonderzoek parkeren

Foto: SP

Zaterdag 12 april ging SP Breda opnieuw de wijk Brabantpark in om bewoners te vragen naar hun mening over de parkeerdruk. In de komende 3 weken wordt steeds een ander deel van de wijk naar haar mening over het parkeren gevraagd, zodat er straks een volledig beeld is. Raadslid voor de SP Dirk Uijl hierover: “Van de vorige week uitgedeelde vragenlijsten is inmiddels een derde ingevuld. Dat is een ongekend hoge respons en het teken dat het onderwerp leeft in de wijk!”

De discussie over parkeren speelt al langer in Brabantpark. Een paar jaar geleden nog stuitten de plannen van de gemeente Breda om betaald parkeren op grote weerstand uit de wijk. De bewoners zagen de voorstellen van de gemeente om de parkeerdruk aan te pakken totaal niet zitten. Recent is de discussie weer opnieuw opgelaaid. Prima aanleiding om – voordat de discussie in de gemeenteraad komt – eerst zelf onderzoek te doen onder de inwoners.

Reacties

Waarom is er in Breda nog steeds geen pendeldienst naar het centrum van de stad, met busjes, zoals in de meeste vergelijkbare steden? Dit zou de parkeer en verkeersdruk verminderen en het is beter voor het milieu.

Reactie toevoegen

U bent hier