h

Heeft Breda wel grip op planning en kosten verbouwingen Stadhuis?

25 april 2019

Heeft Breda wel grip op planning en kosten verbouwingen Stadhuis?

Foto: G. Lanting / Wikimedia Commons

SP Breda vraagt het College van B&W meer duidelijkheid te geven over de planning en kosten van de vele verbouwingen die plaatsvinden in het Stadhuis. De afgelopen weken is de verbouwing van het Binnenhof in Den Haag veelvuldig in de media geweest. Het politieke hart van Nederland gaat voor bijna een half miljard worden verspijkerd. De renovatie gaat ruim 5 jaar duren. Ook in het Haagje van het Zuiden vinden de nodige ingrepen aan ons eigen politieke hart plaats. Sinds 2017 zijn er al diverse verbouwingen geweest aan het Stadhuis, gelegen tussen Grote Markt en Stadserf. Zo zijn de vergaderruimtes aangepast, zijn de klimaatinstallaties vervangen en is de compartimentering van het gebouw gewijzigd.

En het eind lijkt voorlopig nog niet in zicht. Ruim anderhalf jaar na de start van de verbouwing van de vergaderruimtes, wordt er nog steeds met tijdelijke apparatuur gewerkt. Dit is een allesbehalve wenselijke situatie. Sterker: toen de videocamera’s in de commissiezaal het laatst niet deden, kwam de hele planning van de Gemeenteraad in gevaar omdat we er dan gaan oordeelsvormende sessies meer naast elkaar kunnen plannen. Ook de klimaatinstallaties geven niet het gewenste resultaat waardoor de temperatuur
nog altijd niet onder controle is.

SP Breda is van mening dat er zinnig en zuinig met belastinggeld moet worden omgesprongen. Zeker als de politiek geld aan zichzelf uitgeeft, moet iedere uitgegeven euro kunnen worden verantwoord. Dat is nu niet het geval omdat het overzicht ontbreekt over wat er nog gedaan gaat worden, wanneer en waarom dit gebeurt en wat hiervan de kosten zijn. Voorkomen moet worden dat de kosten van de verbouwing van het Stadhuis een paar keer over de kop gaan en dat het nog langer gaat duren dan de verbouwing van het Binnenhof. Daarom moet hier zo snel mogelijk duidelijkheid over komen en indien nodig
worden ingegrepen.

Reactie toevoegen

U bent hier