h

Mensen misleid met eigen risico zorgverzekering gemeente

5 februari 2019

Mensen misleid met eigen risico zorgverzekering gemeente

Foto: SP

Maandagavond organiseerde SP Breda in de Nieuwe Meidoorn in Tuinzigt, een avond voor mensen met een zorgverzekering van CZ via de gemeente Breda. Eind vorig jaar kwam aan het licht dat anders dan in voorgaande jaren, verzekerden het niet opgemaakte eigen risico niet teruggestort zouden krijgen. In plaats daarvan verdwijnt het in de gemeentekas. "Vanavond heb ik schrijnende verhalen gehoord van mensen die het al niet breed hebben en die zorg hebben gemeden zodat zij geld terug zouden krijgen", zegt SP-raadslid Inge Verdaasdonk. "In plaats daarvan kunnen ze nu fluiten naar hun centen."

De verwarring is vooral de gemeente Breda aan te rekenen. Zij maken niet duidelijk dat de gemeente extra uitgebreid-polis alleen interessant is als je zeker 100% van je eigen risico opmaakt. Bovendien zijn van 2017 op 2018 de voorwaarden gewijzigd waardoor het overgebleven eigen risico niet meer naar de mensen zelf gaat, maar naar de gemeente. Verdaasdonk: "Ook hierover zijn mensen niet geïnformeerd. De vraag is of dit zomaar allemaal mag wat de gemeente doet. Samen met een enkele van de gedupeerden wil ik een gesprek met verantwoordelijk wethouder Miriam Haagh (PvdA) waarin zij verantwoording aflegt en met een oplossing komt. Voor deze mensen nu en om dit te voorkomen in de toekomst."

Reacties

Schandalig!

Ben blij dat de SP er boven op zit. Voel me bedonderd door de gemeente Breda. Kost me 270 euro die ik hard nodig heb!!

Reactie toevoegen

U bent hier