h

Thema-avond over gemeentelijke zorgverzekering en eigen risico

29 januari 2019

Thema-avond over gemeentelijke zorgverzekering en eigen risico

Foto: SP

Maandag 4 februari organiseert SP Breda een avond over de collectieve zorgverzekering van CZ en de Gemeente Breda, in het bijzonder het herverzekeren van het eigen risico. Na ongeruste geluiden van verzekerden en het stellen van raadsvragen, kwam SP Breda er eind vorig jaar achter dat enkele honderden mensen met een gemeente extra uitgebreid-polis, het overgebleven eigen risico niet terug kregen. In plaats daarvan verdween dit bedrag in de kas van de gemeente. “Bijzonder wrang omdat deze polis juist is bedoeld voor mensen met een kleine beurs”, zegt SP-raadslid Inge Verdaasdonk. “Dat de gemeente over de rug van uitgerekend deze mensen geld verdient, kan nooit de bedoeling zijn.”

Aan de oproep van SP Breda voor mensen met deze polis om zich te melden, werd massaal gehoor gegeven. Binnen een week tijd werd het bericht duizenden malen bekeken, gedeeld en hebben tientallen verzekerden hun verhaal aan ons gestuurd. “Velen van hen voelen zich misleidt door de gemeente omdat hen niet is uitgelegd dat deze polis juist in hun nadeel uitpakt”, zegt Verdaasdonk. “We merken ook dat ondanks onze raadsvragen, de gemeente voor dit jaar wederom geen heldere uitleg heeft gegeven over welke polis voor wie het beste is. We gaan daarom graag het gesprek aan met gedupeerden hoe we ervoor kunnen zorgen dat in de toekomst iedereen op de juiste polis gewezen wordt door de gemeente.”

Thema-avond Gemeentelijke zorgverzekering en eigen risico, maandag 4 februari 2019, van 19.30 tot 21.30 uur, Nieuwe Meidoorn, Meidoornstraat 115, Breda. Toegang is uiteraard gratis, evenals de koffie en thee.

Reacties

Ik vind het te belangrijk om dit voorbij te laten gaan. Ik verzet mijn fysio hiervoor tot maandag avond groetjes en een fijn weekend Raphaela

Heb menig keer contact gehad met gemeente hierover maar ze kunnen niets doen voor mij.
Mijn man is hoofdverzekerde en gebruikt zijn gehele eigen risico maar ikzelf sta bij hem op de polis (geen werkachtergrond) en zou € 237-- terug krijgen
Zijn nog niet zo lang bij de gemeente verzekering ivm laag inkomen (€ 1800.00 per maand) zaten er € 50.00 boven maar werden geaccepteerd.
Moest verplicht mijn eigen risico met 10 maanden voorruit betalen omdat dit met deze verzekering anders niet mogelijk was.
Ben in december over gestapt naar andere verzekering van CZ om volgend jaar mijn eigen risico wel terug te ontvangen.
Mijn man is 1,5 jaar thuis geweest (handen kapot gewerkt) en is nu via het 2de spoor weer aan het werk gelukkig sinds 1 december 2018.
Gelukkig kwam ik er op tijd achter en heb mijn verzekering kunnen wijzigen anders was ik mijn eigen risico 2019 ook kwijt geweest
Het eigen risico wat ik terug zou krijgen was voor mij mijn buffer voor het volgend aankomend jaar.
Dit is dus door de regeltjes te veranderen zonder duidelijk van te voren dit aan te geven teniet gedaan.
Wij zijn indertijd deze verzekering aangegaan om dat deze bedoeld was voor mensen met een laag inkomen.
Nu wordt er gezegd dat deze groep altijd dermate de zorg aanvraag belasten dat zij de overgebleven eigen risico zien als compensatie.
Dus omdat mijn man minder inkomen heeft en inderdaad meer medicatie nodig heeft en ik geen werkverleden heb met eigen zorgverzekering wordt ik als "aanhang" als hetzelfde aangezien.

Kan helaas niet bij de vergadering aanwezig zijn ivm vergadering van woonvoorziening gehandicapte zoon anders had ik ook gekomen.
Graag blijf ik op de hoogte en hoop dat er een uitspraak komt dat er toch met terugwerkende betaling het overgebleven eigen risico terug gestort zal worden

Met vriendelijke groet,
@gnes Dekkers

Reactie toevoegen

U bent hier