h

Oproep: In de bijstand? Stuur ons je verhaal!

24 januari 2019

Oproep: In de bijstand? Stuur ons je verhaal!

Foto: bruno

Om hun hardvochtige beleid te verdedigen, zet het college bijstandsgerechtigden weg als luie uitvreters waar volgens wethouder Boaz Adank (VVD) “de zweep overheen moet”. Daarmee gaan VVD, D66 en PvdA volledig voorbij aan de redenen waarom mensen in de bijstand zitten of wat zij nu al doen aan mantelzorg of vrijwilligerswerk. Om aan te tonen dat mensen met een bijstandsuitkering ook op tal van manieren bijdragen aan onze samenleving, doen we de oproep om contact met ons op te nemen. Ben of ken je iemand in de bijstand die zorgt voor een ziek familielid of kennis, die als alleenstaande ouder kinderen opvoedt of die vrijwilligerswerk doet? Stuur dan een mail naar: breda@sp.nl

Reacties

Hallo,
Hier mijn ervaring, ik ben een vrouw van 58 jr en was tot 2017 aangesloten bij de Scharrelondernemers. omdat het door financieele reden niet haalbaar was om een eigen bedrijf zonder lening of financiering te behouden ben ik terug bij af!
Gelukkig heb ik een toffe vrijwilligers baan bij het Stedelijk museum thuis zitten is niets voor mij. Ik solliciteer vaak maar krijg steeds afwijzingen.
Dat is al helemaal niet fijn.
Nu sinds vorig jaar mei is de gemeente Breda mij begonnen te treiteren.
Dit oa door mij 2 brieven per week te sturen soms dezelfde.Daarna wordt je direct gebeld of je de brief al gelezen hebt. ik moest op sollicitatie training twee keer per week om half 9 beginnen maakt niet uit tenminste..... de cursus was zeer schools of je weer 16 jaar was, na een paar weken kwam er niemand meer opdagen ik was de enige cursist, kreeg dan ook huiswerk!
Ook moet ik gemiddeld een keer per week komen bij de gemeente. een keer ben ik twee uur lang vastgehouden in een verhoorkamer, de man ik heb de naam nog heeft mij heel erg beledigd en geindoctrineerd. bv door te zeggen jij kan niets enz... daarna ben ik er slecht van gaan slapen, en heb advies gekregen van de sociale dienst om doelgroep registratie aan te vragen, dit omdat eerder gedreigd werd dat ik verplicht in de schoonmaak aan de gang moest. ( dit kan ik niet door mijn artrose) Nu ben ik weer bij het Uwv gekeurd een uur gesprek met een arts, en ook een uur met een arbeidsdeskundige.
Daaruit bleek dat ik geen ernstige beperkingen heb op psychisch gebied.
Dit rapport moet weer naar Sociale zaken. Dan weer in de mallemolen de arts van het uwv zei draai maar met de kermis mee. Maar ik kan er niet meer tegen
Ik voel me als een misdadiger behandeld door die mensen die daar werken, je verliest zo je zelfrespect, een mede cursist had kanker maar ook daar liepen ze overheen, gewoon naar dat werkplein.Ik begrijp dat niet hoe kan dit mensen die ziek zijn worden gewoon gekort als straf! als ze niet meewerken.
Het ergste is dat de werknemers getraind zijn om mensen te demotiveren en te treiteren. en oh ja de brieven worden persoonlijk aan huis bezorgd en dat is niet toevallig de man op de brommer staat hier met zijn neus tegen het raam.
Wat is dit voor maatschappij???
Kan nog wel eff doorgaan hier hoor maar voor nu is het eff genoeg!
Graag wil ik dat mijn gegevens en inhoud prive blijven en mijn naam nergens genoemd wordt. Dit ivm sancties.
Groetjes Lilian

ik ( 50 plusser ) doe al jaren vrijwilligerswerk met behoud van uitkering (met toestemming van de gemeente breda) sterker nog 5 jaar geleden kwam vanuit de gemeente breda de vraag bij mij terecht om een kringloopwinkel op te zetten. Vanaf dag 1 heb ik in de werkgroep gezeten en staat er nu al ruim 3 jaar een bruisend ontmoetingscentrum met daarin gevestigd een kringloopwinkel waar ik mijn tijd maar vooral mijn hart en ziel in leg. Nu wordt voor mijn gevoel het mes me op de keel gezet want ik MOET ervoor zorgen dat ikzelf mijn inkomsten kan gaan genereren ( wat bij het ontmoetingscentrum niet mogelijk is ) en wel binnen een tijdsbestek van een half jaar, voor 40 uur per week wat betekend dat ik mijn taken bij het ontmoetingscentrum neer moet gaan leggen. Hoe krom kan het zijn ik doe dit vrijwilligerswerk ontzettend graag doordat ik er prettig van in mijn vel zit heb ik geen gezondheidsklachten meer ik heb heel veel goede sociale contacten geweldige collega's en ik beteken iets voor de maatschappij en lever een tegenprestatie voor mijn uitkering. Door dit nieuwe beleid ( wat er volgens mij nog niet eens door/aangenomen is ) wat ze me door de strot duwen voel ik me al weken niet lekker in men vel zitten en functioneer ik helaas op een minder niveau. Dit kan en mag niet de bedoeling zijn lijkt mij zo. Ik zou graag eens in gesprek willen gaan met een meedenkend persoon die mij hierin ondersteund Graag op korte termijn de tijd dringt mijn opgelegde verplichtingen gaan namelijk op 1 Maart 2019 al in.

Reactie toevoegen

U bent hier