h

Onafhankelijke jurist blijft bij oordeel: raad ten onrechte buitenspel bij koopoptie stadion

13 december 2018

Onafhankelijke jurist blijft bij oordeel: raad ten onrechte buitenspel bij koopoptie stadion

Foto: SP

Onafhankelijk jurist mr. Olaf Schuwer blijft ondanks de tegenargumenten van wethouder Paul de Beer (D66) bij zijn oordeel. De koopoptie die de gemeente sloot met NAC met betrekking tot het stadion, had eerst voorgelegd moeten worden aan de raad. Schuwer: “Er is met de koopoptie inhoudelijk een weg ingeslagen die de raad feitelijk voor … een voldongen feit stelt. Daarmee is sprake van “ingrijpende gevolgen voor de gemeente” als bedoeld in artikel 169 lid 4 Gemeentewet.” Het gevolg hiervan is dat de Gemeenteraad wel degelijk in de gelegenheid gesteld had moeten worden hun wensen en bedenkingen te geven.

Fractievoorzitter Bas Maes betreurt de gang van zaken: “Van het begin af aan is voor ons duidelijk dat wethouder De Beer de raad buitenspel heeft gezet.” In september al werd dat bevestigd door mr. Schuwer die op verzoek van CDA, GroenLinks en SP de gang van zaken rondom de koopoptie heeft beoordeeld. Maes: “In reactie daarop had de wethouder duizend-en-een smoesjes waarom deze specifieke situatie anders zou zijn. Die zijn met dit nieuwe oordeel definitief onderuit gehaald. Het zou hem sieren als hij zijn fout zou toegeven en eens bij gaat dragen aan de oplossing in plaats van onderdeel blijven van het probleem.”

Vanavond wordt dit onderwerp op initiatief van SP en GroenLinks besproken in de Bredase Gemeenteraad

Reactie toevoegen

U bent hier