h

Omwonenden vrezen zoveelste versoepeling regels Digit Parc

8 december 2018

Omwonenden vrezen zoveelste versoepeling regels Digit Parc

Foto: SP

Omwonenden van het Digit Parc-terrein vrezen het voornemen van wethouder Paul de Beer (D66) om de regels voor de projectontwikkelaar opnieuw te versoepelen. Dat blijkt uit de vele goede gesprekken die SP Breda zaterdag voerde aan de deur of binnen met een kop koffie. Velen snappen ook niet waarom er geen woningbouw komt op dit terrein, gelet op het grote tekort aan huizen in Breda. SP-burgerraadslid Michel Verschuren kan zich de vrees goed voorstellen: “Telkens weer blijkt Digit Parc als bedrijventerrein niet levensvatbaar en telkens weer versoepelt de gemeente op verzoek van de ontwikkelaar de regels. Wat tien jaar geleden begon als een groene high tech-campus, wordt als het aan de wethouder ligt nu afgewaardeerd tot een bedrijventerrein waar ook autoslopers of mestvergisters mogelijk zijn.”

SP Breda deelt de zorgen van omwonenden. Terwijl de ontwikkelaar steeds maar weer tegemoet wordt gekomen, stelt de gemeente zich richting omwonenden op als een onbetrouwbare overheid. Samen met CDA, GroenLinks en Breda’97 zal SP in de raadsvergadering van 20 december het voorstel doen om het bestemmingsplan niet te versoepelen. Verschuren: “In plaats daarvan moeten we de mogelijkheid onderzoeken voor woningen. Dat is gelet op deze locatie en het grote tekort aan huizen, een veel logischere bestemming.” Ook de omwonenden hebben zich verenigd en tonen zich strijdbaar. Ook zij zullen op 20 december op het Stadhuis zijn en zullen zich blijven verzetten tegen de plannen.

Reactie toevoegen

U bent hier