h

Hoopvolle ontwikkelingen op winkelcentrum Heksenwiel

16 december 2018

Hoopvolle ontwikkelingen op winkelcentrum Heksenwiel

Foto: SP

Na jaren van druk uitoefenen heeft eigenaar Dela Vastgoed eindelijk geïnvesteerd in winkelcentrum Heksenwiel eindelijk. Door een motie van SP Breda moest Dela eerst in de buidel tasten voor de gemeente de pleintjes zou gaan opknappen. Indiener van de motie Dirk Uijl: “Dela heeft jarenlang niet omgekeken naar Heksenwiel, waardoor het winkelcentrum verloederde en steeds verder leeg is komen te staan. Toen de gemeente geld vrij maakte om wijkwinkelcentra op te knappen, hebben we ervoor gezorgd dat Dela eerst zelf maar eens de beurs ging trekken. Ik ben blij dat dit gebeurd is, en ik hoop dat dit de ommekeer van het winkelcentrum gaat worden!”

Hoewel het positief nieuws is dat het winkelcentrum opgeknapt is, zijn er nog wel een aantal zorgpunten. Eén ervan is de hoge huur die gevraagd wordt voor de winkelpanden. Dela heeft toegezegd daarover met de ondernemers in gesprek te gaan, maar tot op heden blijft een echt significante huurverlaging uit. Uijl hierover: “Dat maakt dat het winkelcentrum nog steeds erg kwetsbaar is. Met de concurrentie van webwinkels hoeft het economisch maar even wat minder te gaan, en de leegstand is zo weer terug.” Dat de huur op het winkelcentrum te hoog is werd afgelopen zomer weer bevestigd toen ondernemer van het eerste uur Marco Mourits van Kastino zijn zaak sloot en een paar honderd meter verderop in een bedrijfspand verder ging. 

Reactie toevoegen

U bent hier