h

Albert Heijn maakt toch bezwaar tegen verbod vrachtverkeer Zandbergweg

2 januari 2019

Albert Heijn maakt toch bezwaar tegen verbod vrachtverkeer Zandbergweg

Foto: SP

Het toch al vertraagde verbod op vrachtverkeer in de Zandbergweg, dreigt nog langer op zich te laten wachten nu Albert Heijn bezwaar gemaakt heeft tegen dit besluit. In maart van dit jaar heeft de gemeenteraad van Breda unaniem een motie aangenomen waarin het college opgedragen werd zo snel mogelijk de onveilige situatie in de Zandbergweg aan te pakken. Dat zou volgens wethouder Boaz Adank (VVD) nog dit jaar worden geregeld. “Die deadline heeft de wethouder in ieder geval niet gehaald”, constateert SP-raadslid Dirk Uijl. “Maar dat Albert Heijn nu ondanks dat het zegt een ‘goede buur’ te willen zijn, toch bezwaar maakt is extra wrang. Blijkbaar waren dat alleen maar mooie woorden in de media.”

Ondertussen beramen de wijkbewoners zich op nieuwe acties omdat zij zich niet serieus genomen voelen en merken dat uitspraken van het college niet altijd overeen komen met uitspraken van ambtenaren. En de omliggende ondernemers zegen zich gepasseerd te voelen omdat de gemeente hen niet actief heeft betrokken bij het verkeersbesluit. Wat weer tot gevolg kan hebben dat er meer bezwaren op het verkeersbesluit komen en het inrijverbod nog verder uitgesteld moet worden. Uijl: “Ik wil weten of de wethouder op verzoek van Albert Heijn dit verbod over de jaarwisseling heen heeft getild. En als dat zo is, wil ik weten waarom hij zich wel voor het karretje laat spannen van grote bedrijven als Albert Heijn, maar geen oog heeft voor omwonenden en de kleine ondernemers!”

Reactie toevoegen

U bent hier