h

Wat zijn gevolgen voor Breda van bestuurscrisis lokale Rode Kruis?

15 oktober 2018

Wat zijn gevolgen voor Breda van bestuurscrisis lokale Rode Kruis?

SP Breda wil van het College van B&W weten wat de gevolgen zijn van de bestuurscrisis die er heerst bij afdeling De Baronie van het Rode Kruis. Nadat eerder al landelijk werd besloten het contract met de afdelingsdirecteur te beëindigen, stapte dit weekend tien coördinatoren op. “Vele honderden vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor het Rode Kruis in de regio. Ook veel organisaties en mensen zijn afhankelijk van hun goede werk”, zegt Bas Maes, fractievoorzitter van de SP in Breda. “Zij moeten kunnen rekenen op een goed bestuur dat de juiste prioriteiten stelt en niet overhoop ligt met zichzelf of ruziet met landelijk.”

Ook de gemeente Breda werkt samen met het Rode Kruis binnen het netwerk Zorg voor elkaar Breda. SP Breda wil weten wat de gevolgen van de bestuurscrisis zijn voor de gemeente en de inwoners van Breda. Of de bestuurscrisis ook gevolgen heeft voor het bestuur zelf, is vooralsnog niet duidelijk. Maes: “Aangezien het Rode Kruis een belangrijke samenwerkingspartner is van de gemeente, vind ik dat ook het college zich uit moet spreken over deze kwestie. Kunnen de ruzie met de landelijke vereniging, het ontslag van de directeur en het opstappen van de coördinatoren zomaar zonder gevolgen blijven voor het bestuur?”

Reactie toevoegen

U bent hier