h

Waar heeft ‘verscherpt toezicht’ toe geleid?

4 juli 2018

Waar heeft ‘verscherpt toezicht’ toe geleid?

Foto: SP

Ruim twee maanden na de toezegging van burgemeester Paul Depla voor verscherpt toezicht, is de overlast voor omwonenden van hostel Night Flight van voor de deur zuipende, tegen de ruiten kotsende en op het dak hangende hostelgasten, onverminderd groot. Omwonenden hebben in die periode opnieuw tal van overtredingen van de regels uit de exploitatievergunning geconstateerd. “Ik wil weten of het ‘verscherpt toezicht’ van de gemeente die of andere overtredingen heeft geconstateerd”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “En nog belangrijker: wat gaat er na jaren van overlast voor de omwonenden, nu eindelijk gedaan worden om die overlast aan te pakken?”

De eigenaar van het hostel Aharon Amosi en de exploitant Tina Otero Gonzalez, willen ook aan het Stationsplein een hostel gaan runnen. Gelukkig heeft de Gemeente Breda hier een stokje voor gestoken. Eén van de redenen om de vergunning te weigeren is dat de eigenaar zich nadrukkelijk bemoeit met de bedrijfsvoering. Maes: “Dit is bij hostel Night Flight natuurlijk niet anders. Als dit een reden is om een vergunning te weigeren, dan wil ik van de burgemeester weten waarom dezelfde situatie bij het hostel Night Flight dan wel wordt toegestaan. Volgens mij is dit naast alle overlast en overtredingen, een prima reden om de vergunning van Night Flight in te trekken.”

Zie onderstaande de vragen van SP Breda (+bijlagen) aan het College van B&W

Reactie toevoegen

Volg SP Breda

U bent hier