h

Patrick zwaait af, Inge en Maurice geïnstalleerd

8 juni 2018

Patrick zwaait af, Inge en Maurice geïnstalleerd

Foto: Ben van Oosterbosch / Boost Breda

Patrick van Lunteren nam donderdagavond officieel afscheid van de Gemeenteraad. Met de installatie van de nieuwe ploeg, eindigde voor hem en Alfred Arbouw (VVD) het wethouderschap. Van Lunteren besloot eerder al om niet terug te keren als raadslid. Burgemeester Paul Depla sprak veel lovende woorden over hem: “Patrick heeft bewezen dat je ook de stad kan besturen door authentiek te blijven en de menselijke maat voor ogen te houden.” Bij zijn afscheid kreeg hij als ‘fietsende wethouder’ ook een nieuwe fiets, waarop hij onder staande ovatie de raadszaal uit reed. Inge Verdaasdonk, tot gisteren nog burgerraadslid, werd direct daarna geïnstalleerd als raadslid. Maurice Spapens keert terug van eigenlijk nooit weggeweest, door als burgerraadslid de fractie verder te versterken. Daarnaast werd SP-raadslid Dirk Uijl benoemd tot plaatsvervangend raadsvoorzitter. Dat wil zeggen dat hij de eerste vervanger is van burgemeester Paul Depla wanneer deze afwezig is of wanneer het een onderwerp betreft uit diens portefeuille. “Patrick blijft natuurlijk actief voor onze afdeling in onder andere het bestuur, maar desondanks zullen we hem ontzettend gaan missen”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Maar met Inge erbij als topper op zorg en Maurice met al zijn creativiteit en ervaring, staat er een geweldige fractie klaar om de strijd aan te gaan voor een eerlijker en socialer Breda.”

Reactie toevoegen

Volg SP Breda

U bent hier