h

Patrick van Lunteren keert niet terug in de raad

31 mei 2018

Patrick van Lunteren keert niet terug in de raad

Foto: Mathijs Strijards

Met het afscheid als wethouder neemt Patrick van Lunteren tegelijkertijd ook afscheid als raadslid. Na 8 jaar in het centrum van de Bredase politiek doet hij voor nu even een stap terug om zich ongebonden te kunnen oriënteren op zijn volgende zet. "Raadslid zijn is slechts een middel om het goede te doen”, zegt Patrick van Lunteren. “Weg uit de raad wil niet zeggen dat ik dan helemaal niets meer kan of wil. In tegendeel, ik zal nog op genoeg momenten en op genoeg plekken mijn steentje bijdragen aan de SP en aan een sociaal Breda”.

De vrijgekomen plek in de raad wordt ingevuld door Inge Verdaasdonk, nu nog burgerraadslid. Zij was al met voorkeurstemmen gekozen maar had eerder uit loyaliteit aan de partij haar plek niet opgeëist. “Ik ben supergemotiveerd om het sociale gezicht van Breda overeind te houden tegen dit rechtse VVD-college”, aldus Verdaasdonk. “Het bestuursakkoord ademt namelijk ondanks de naam Lef en Liefde, vooral wantrouwen. Solidariteit en vertrouwen in de inwoners, daar maken we samen Breda pas echt mooier mee.”

Ook Maurice Spapens, al sinds 2006 een vaste waarde voor de SP-fractie, keert terug in de raadbankjes. Hij zal als burgerraadslid zijn plek innemen in de fractie. Spapens: “Ik zet mij als altijd ook nu weer met plezier en heel mijn hart en ziel in voor menselijke maat in de politiek en vooral ook voor mijn mede-kunstenaars in Breda”.

Het officiële afscheid van Patrick van Lunteren als zowel wethouder als raadslid zal evenals de installatie van Inge Verdaasdonk en Maurice Spapens, aanstaande donderdag plaatsvinden.

Reactie toevoegen

Volg SP Breda

U bent hier