h

Omwonenden en SP-raadsleden houden zelf toezicht bij Night Flight

22 mei 2018

Omwonenden en SP-raadsleden houden zelf toezicht bij Night Flight

Foto: SP

Omdat de afdeling handhaving van de Gemeente Breda het al drie jaar laat afweten, gaan omwonenden en SP-raadsleden samen een nacht toezicht houden bij het overlast gevende hostel Night Flight. Dit doen ze door in de nacht van aanstaande zaterdag op zondag voor de deur te posten en gasten van het hostel die overlast veroorzaken aan te spreken op hun gedrag. “Volgens de vele regels uit de exploitatievergunning zou dit eigenlijk moeten gebeuren door de exploitant van het hostel. Maar die weigert dat te doen en komt daar tot op de dag van vandaag mee weg”, zegt woordvoerder Patricia van den Boogaart namens de omwonenden. “Indien aanspreken niet helpt zullen we de direct dienst handhaving bellen en desnoods burgemeester Paul Depla zelf.”

De bewoners zelf hebben inmiddels al veel bewijs van overtredingen vastgelegd. Toen SP Breda dit onderwerp recent weer op de agenda van de gemeenteraad zette, zei Depla daar echter over dat het niets waard is. Het moet volgens hem iemand van de gemeente zijn die een overtreding constateert. “Dat bracht ons op het idee om als raadsleden zelf hier samen met omwonenden een nacht te gaan posten”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “De gemeenteraad is namelijk het hoogste bestuursorgaan van de gemeente Breda. Als zelfs de getuigenis van raadsleden niet voldoende is voor Depla om eindelijk eens op te treden, wat brengt hem dan nog wel in beweging?”

Actie omwonenden Night Flight en SP Breda - Nacht van zaterdag 26 op zondag 27 mei, van 22 uur tot 04 uur - Nijverheidssingel, ter hoogte van ingang hostel

Reactie toevoegen

U bent hier