h

Aangekondigde acties zorgen voor rustige nacht Night Flight

27 mei 2018

Aangekondigde acties zorgen voor rustige nacht Night Flight

Foto: SP

Voor de deur postende omwonenden en SP-raadsleden, verborgen (maar aangekondigd) cameratoezicht, handhavers van de gemeente die nu ineens wel in grote getale aanwezig waren en zelfs een beveiliger van hostel Night Flight zelf. Dat alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat de nacht van zaterdag op zondag rustig is verlopen. “Dat is winst voor de omwonenden die eens een weekendje geen nachtelijke overlast hebben ervaren van Night Flight”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Maar dit heeft natuurlijk alles met ons aangekondigde bezoek te maken en is geen houdbare oplossing voor de lange termijn. Gelet ook op de reacties van de eigenaar op Facebook, maak ik me geen illusie dat hij zijn leven nu gaat beteren. ’s Middags nog stonden er wel weer groepen drinkend voor de deur, werd er alcohol mee het hostel ingenomen en stonden gasten op het dak.”

Omdat de Gemeente Breda het al jaren niet voor elkaar krijgt de overlast effectief aan te pakken,  hebben omwonenden en SP-raadsleden samen afgelopen nacht toezicht gehouden bij het hostel. Maes: “De gasten van het hostel die wij aanspraken en een flyer gaven, waren overigens vol begrip.” Volgens SP Breda een teken dat het helpt als je hen erop wijst dat er pal naast het hostel mensen wonen die graag willen slapen om vier uur ’s nachts. “Maar dit is natuurlijk de verantwoordelijkheid van het hostel zelf”, zegt Maes. “De eigenaar daarvan maakt er echter geen geheim van dat hij zich niet aan de regels in de exploitatievergunning houdt en komt daar tot op de dag van vandaag mee weg.” Omwonenden en SP Breda zullen de druk op Night Flight en de Gemeente Breda verder opvoeren totdat er een houdbare oplossing komt tegen de overlast.

Reactie toevoegen

U bent hier