h

Omwonenden en SP samen in actie tegen overlast Night Flight

19 april 2018

Omwonenden en SP samen in actie tegen overlast Night Flight

Foto: SP

Dat het seizoen voor vrijgezellenfeesten weer is begonnen, is de omwonenden van hostel Night Flight niet ontgaan. De al drie jaar durende overlast van dronken, schreeuwende en tegen de ruiten kotsende jongeren, is weer in alle hevigheid losgebarsten. “Sommige mensen slapen ieder weekend op de bank omdat de slaapkamer aan de voorgevel grenst”, zegt omwonende Patricia van den Boogaart. “Zelf ben ik binnen het complex verhuisd naar een ander appartement omdat dat aan de andere kant ligt.” Aanstaande zaterdag gaan de omwonenden daarom actievoeren bij het hostel voor de deur. Van den Boogaart: “Of het helpt weet ik niet, maar we moeten toch wat? Ik weiger de situatie zoals die nu is te accepteren!”

Datzelfde geldt voor de SP in Breda die ook aanwezig zal zijn bij het protest zaterdag. Voor SP-fractievoorzitter Bas Maes die al meerdere malen raadsvragen stelden over Night Flight, is  de maat vol: “In de raad van aanstaande donderdag roep ik de burgemeester ten overstaan van een tribune vol omwonenden, ter verantwoording over de alsmaar voortdurende overlast en het uitblijven van een oplossing.” Eind vorig jaar leek er een oplossing te komen toen burgemeester Paul Depla, Night Flight opdroeg dat er bewaking bij de deur van het hostel moest komen. Deze maatregel bleek niet houdbaar. Maes: “Ik wil van de burgemeester weten welke houdbare maatregelen hij gaat treffen om ervoor te zorgen dat omwonenden nog dit weekend fatsoenlijk kunnen slapen.”

Debatraad, donderdag 19 april 2018, vanaf 21.30 uur, Stadserf 1, Breda

Protestactie, zaterdag 21 april 2018, vanaf 14 uur, Nijverheidssingel, Breda

Reactie toevoegen

U bent hier