h

Boekpresentatie Samen strijden, samen winnen - 25 jaar SP Breda

18 februari 2018

Boekpresentatie Samen strijden, samen winnen - 25 jaar SP Breda

Foto: SP
Op een drukbezochte avond presenteerde SP Breda gisteren het boek Samen strijden, samen winnen – 25 jaar SP Breda. Mede-oprichter en eerste raadslid ooit voor de SP in Breda Johan Kwisthout, nam de aanwezigen kort mee terug in de geschiedenis van de afdeling die dit jaar 25 jaar bestaat. Daarna werden de eerste twee exemplaren uitgereikt aan burgemeester Paul Depla en SP-voorzitter Ron Meyer. De burgemeester wees op de gedeelde geschiedenis van zijn partij (PvdA) en de SP en dat we zelf vaak de verschillen benadrukken, maar dat we ook als broers zijn. Ron Meyer sprak uit trots te zijn op de afdeling Breda maar waarschuwde ook de aanwezigen van andere partijen: dit is zeker niet het eind van de strijd, maar juist een nieuw begin!
 
Foto: SP
Er werd ook stil gestaan bij een aantal bijzondere leden zoals Inge en Cees Mol die samen ook bij de oprichting betrokken waren en dus al 25 jaar lid zijn. Zichtbaar geëmotioneerd namen zij het applaus en de bloemen in ontvangst. Ander hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de Zilveren Tomaat, de hoogste lokale onderscheiding die de partij kent. Deze eer viel ten beurt aan Peter Ligtvoet, die al 22 jaar voorop gaat in de strijd voor een socialer Breda. Het was een prachtige avond met nieuwe vrienden en oude bekenden. Aan de vooravond van de aftrap van de campagne was het een ideaal moment om nog eens terug te kijken op waar wij vandaan komen en dat niet onmogelijk is als je er samen voor blijft strijden. En nu op naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018!
 
Foto: SP
Het boek Samen strijden, samen winnen – 25 jaar SP Breda is te koop bij de Vrije Boekhandel in Breda en is gratis voor (nieuwe) leden.
 
Foto's door Radim Mazanek

Reactie toevoegen

U bent hier