h

Zorgen om capaciteit vrouwenopvang

20 december 2017

Zorgen om capaciteit vrouwenopvang

Foto: SP

SP Breda vraagt het College van B&W naar de capaciteit van de vrouwenopvang in Breda. Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat er landelijk gezien capaciteitsproblemen zijn. Van alle vrouwen die aankloppen, kan slechts 70 procent binnen een dag worden geholpen. Voor de anderen wordt een hotel geregeld of wordt steeds vaker een bed bijgezet in de opvang. “De meeste cliënten zijn slachtoffer van huiselijk geweld. Ze vluchten, laten huis en haard achter en nemen hun kinderen mee”, zegt SP-burgerraadslid Inge Verdaasdonk. “Acute hulp - zowel psychisch als praktisch! - is vaak noodzakelijk. Maar soms zitten slachtoffers een week in het voorportaal van de opvang op een hotelkamer of een noodbedje. Ik wil weten of dit ook in Breda zo is. En als dat zo is, wat we hier dan aan gaan doen.”

Reactie toevoegen

U bent hier