h

10 extra stembureaus bij aanstaande verkiezingen

1 december 2017

10 extra stembureaus bij aanstaande verkiezingen

Foto: BredaVandaag

Bij de verkiezingen van 21 maart 2018 zullen in Breda 90 stembureaus staan, zo’n 10 meer dan bij de laatste verkiezingen. Die toezegging deed burgemeester Paul Depla tijdens de raadsvergadering van donderdag aan SP-fractievoorzitter Bas Maes. Eerder trok SP Breda al aan de bel over het verdwijnen van een aantal stembureaus bij de Tweede Kamerverkiezingen dit voorjaar. Sindsdien is er een breed gedeelde wens in de raad om het aantal stembureaus uit te breiden. SP Breda ontving de afgelopen weken echter signalen dat het nog niet zo opschoot met de uitvoering hiervan. Maes: “Wij zijn blij dat de burgemeester nu toezegt dat die extra stembureaus er ook echt gaan komen. Zeker voor deze verkiezingen waarbij kiezers zowel voor de gemeenteraad als tegen de sleepwet kunnen stemmen, is het belangrijk dat we er alles aan doen de opkomst te bevorderen!”

Reactie toevoegen

U bent hier