h

Tien Wijken- en Dorpentour in Bavel

25 november 2017

Tien Wijken- en Dorpentour in Bavel

Foto: SP
Na de Wisselaar, Tuinzigt, IJpelaar, Haagse Beemden en Heusdenhout was zaterdag al weer de zesde editie van de 10 Wijken- en Dorpentour op de agenda. Ditmaal was de SP-caravan te vinden in het mooie Bavel. "Over het algemeen zijn de mensen in Bavel tevreden. Wat ze wel missen zijn goede voorzieningen voor ouderen en woningen voor de eigen jeugd”, zegt SP’er Paul Marijnissen. Ook gingen veel gesprekken over de zorg en dan in het bijzonder het Martha Flora-huis waar een verzorgingsplaats zo’n 8.000,- euro per maand kost. Marijnissen: “Wij horen dat zo’n beetje de helft leeg staat. Niet vreemd voor dat bedrag. Terecht dat de SP hier al eerder aandacht voor heeft gevraagd. Het is de hoogste tijd om ook voor ouderen en jongeren met een iets dunnere portemonnee te gaan bouwen!”
 
Iedere laatste zaterdag van de maand trekken we een wijk of dorp in. Met een team van vrijwilligers en experts gaan we in gesprek met mensen”, zegt SP-afdelingsvoorzitter Michel Verschuren. Allerlei vragen, opmerkingen of problemen waar mensen mee zitten kunnen ter sprake komen. “We kijken dan meteen of we hen ter plekke van advies kunnen voorzien of dat het wellicht aanleiding is om er ook politiek vervolg aan te geven.”
 
Op 21 maart 2018 zijn de Gemeenteraadsverkiezingen. Dat lijkt nog ver weg maar toch is SP Breda al maanden terug gestart met deze tour langs alle wijken en dorpen binnen de gemeente. “Verkiezingstijd of niet, wij zijn natuurlijk altijd op straat te vinden”, zegt Verschuren. “De komende periode zullen echter al onze acties er mede op gericht zijn zoveel mogelijk Bredanaars te spreken over wat hen bezig houdt. Met onze acties willen we landelijk tenminste 1 miljoen mensen bereiken. Voor Breda heb je het dan over 10 duizend inwoners met wie we in 10 maanden graag het gesprek aangaan!"

Reactie toevoegen

U bent hier