h

Strijdbare kandidatenlijst met ervaring en nieuw talent

1 november 2017

Strijdbare kandidatenlijst met ervaring en nieuw talent

Foto: SP

Woensdagavond hebben de leden van SP Breda op voordracht van de kandidatencommissie, de lijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld. De huidige wethouder Patrick van Lunteren (47) staat op de tweede plaats gevolgd door Dirk Uijl (36), raadslid en beleidsmedewerker voor de SP-Tweede Kamerfractie. Hoogste nieuwe binnenkomer op de lijst is Boi Boi Huong op plaats vier. Huong (41) is docent Aziatische cultuur en vertaler. Ze heeft ervaring binnen de SP in het noorden van het land, maar is een nieuw gezicht in Breda.

De lijst wordt aangevoerd door fractievoorzitter Bas Maes (37) die in september al tot lijsttrekker werd benoemd. Maes: “Het is ons gelukt om een strijdbaar team samen te stellen. Een combinatie van ervaring en nieuw talent waarmee we vol vertrouwen de verkiezingsstrijd aangaan. Vier jaar SP in het bestuur heeft in Breda het verschil gemaakt op het gebied van zorg, wonen en bestaanszekerheid. Maar we zijn er nog niet, een sterke SP in Breda is en blijft onmisbaar!”

Michel Verschuren (geschiedenisleraar, 33) staat op plaats vijf en Inge Verdaasdonk (zzp'er in de zorg, 42) op plaats zes. Zittend raadslid en modeontwerper Maurice Spapens (49) staat op zeven. Na hem komt nieuwkomer Pierre van Leent (vakbondsman en voormalig ambtenaar, 66) op plaats acht. De top tien wordt gecompleteerd Adi Vranac (student en ondernemer, 23) en Heleen van der Most (student, 23). De huidige raadsleden Ria Wiegeraad (61) en René Spiegels (34) hebben besloten niet terug te willen keren op een verkiesbare plaats.

Omdat SP Breda in het verkiezingsjaar het 25-jarig jubileum viert, is een eervolle 25ste plaats bestemd voor voormalig voorzitter en fractievoorzitter Johan Kwisthout (wetenschapper, 41). Lijstduwers op de plaatsen 44 en 45 zijn de bekende strafrechtadvocaat Peter Schouten (60) en SP-Tweede Kamerlid en hardloper Michiel van Nispen (35).

Kandidatenlijst

1. Bas Maes (reeds gekozen op 6 september jl.)

2. Patrick van Lunteren

3. Dirk Uijl

4. Boi Boi Huong

5. Michel Verschuren

6. Inge Verdaasdonk

7. Maurice Spapens

8. Pierre van Leent

9. Adi Vranac

10. Heleen van der Most

11. Rachied Benabbou

12. Frans Maas

13. Koos Gouka

14. René Spiegels

15. Oscar van Raak

16. Merian Marijnissen

17. Joep van Meel

18. Jelger Elzinga

19. Pieter Teurlings

20. Hans Creemers

21. Jenny de Haan

22. Ad Frèrejean

23. Cocky Nuijten

24. Theo de Haan

25. Johan Kwisthout

26. Peter Nuijten

27. Maartje Verheijen

28. Peter Ligtvoet

29. Paul Marijnissen

30. Frank Vergroesen

31. Mario Bierbooms

32. Tamara Verheijen

33. Leon Bijlsma

34. Wilbert Veraart

35. Véronique Miegielsen

36. Dick Meeusen

37. Fernon Gentle

38. Wout van Meel

39. Ine de Munk

40. Lieske Verhoeven

41. Els van der Vaart

42. Evelien Maes-Willaert

43. Susanne Mepschen

44. Peter Schouten

45. Michiel van Nispen

Reacties

Ik ben tegen de de komst van de moskee in onze wijk
We zijn er niet over geïnformeerd
Ik voel mij ook niet meer vijlig in de buurt politici komt hier zelden
Drug overlast

Reactie toevoegen

U bent hier