h

Gemeente gaat bemiddelen tussen initiatiefnemers Tiny Houses en grondeigenaren

14 november 2017

Gemeente gaat bemiddelen tussen initiatiefnemers Tiny Houses en grondeigenaren

Foto: SP

De gemeente moet voortaan initiatiefnemers van Tiny Houses in contact brengen met grondeigenaren en hen wijzen op de (planologische) mogelijkheden. Dat voorstel van SP Breda, mede ingediend door GroenLinks, kreeg donderdag de steun van de overgrote meerderheid van de Gemeenteraad. Uit eerdere raadsvragen van SP Breda bleek dat Breda zelf vrijwel geen gronden meer in het bezit heeft die hiervoor in aanmerking komen. “Toch telt onze stad nog veel braakliggende terreinen die geschikt zijn voor tijdelijke invulling zoals Tiny Houses”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “De particuliere initiatiefnemers van zo’n zelfvoorzienend huisje, hebben vaak niet het nummer van de grote ontwikkelaars in hun mobieltje. De wethouder wel. Vandaar onze oproep aan het college om als bemiddelaar op te treden en zo lef en eigen initiatief te stimuleren!” 

Reactie toevoegen

U bent hier