h

Burendag in de Heuvel

23 september 2017

Burendag in de Heuvel

Foto: SP

Tijdens Nationale Burendag was SP Breda te gast in de Hudsonstraat in de wijk Heuvel. Er was door de bewoners van alles georganiseerd zoals springkussens, een popcornmachine en voetbalgoaltjes voor de kleinsten en koffie, een biertje en een barbecue voor de wat ouderen. SP Breda was er ook om met mensen in gesprek te gaan over de staat van hun woningen die medio 2019 gesloopt zullen worden. Tot het zover is, moet de leefbaaheid wel op peil blijven. Samen met bewoners streed SP Breda in 2013 met succes voor de aanpak van deze schimmelwoningen. “Alle gezinnen met kinderen zijn toen al overgeplaatst naar betere woningen”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “De mensen die er nu nog wonen, daarvan worden de klachten steeds snel aangepakt. Daarnaast hebben zij een verlaagde huur en straks ook recht op een nieuwe woning. Mensen die er wonen met een tijdelijk contract betalen ook een lage huur en blijven bovendien hun wachttijd verder opbouwen zodat er in 2019 ook voor hen een fatsoenlijk huis is!”

Reactie toevoegen

U bent hier