h

SP voorzichtig positief over investeringen in Heksenwiel

2 augustus 2017

SP voorzichtig positief over investeringen in Heksenwiel

Foto: Kokon
De SP Breda reageert voorzichtig positief op de aangekondigde investeringen die Dela Vastgoed wil gaan doen in winkelcentrum Heksenwiel. Dirk Uijl, raadslid voor de SP in Breda en al lange tijd betrokken bij het winkelcentrum hierover: “Het heeft lang moeten duren voor er concrete plannen lagen en een nieuwe look alleen maakt niet het verschil, maar het is wel een begin. Mijn hoop nu is dat Dela ervoor gaat zorgen dat Heksenwiel meer diverse winkels gaat krijgen, want door de enorme leegloop de afgelopen jaren  is het aanbod ernstig verschraald.”

Al in 2015 heeft de gemeente geld gereserveerd om te investeren in winkelcentrum Heksenwiel. Dankzij een motie van de SP, die op de steun van de Gemeenteraad kon rekenen, is Dela gedwongen om zelf ook flink te investeren voordat er gemeenschapsgeld naar het centrum gaat. “Daarmee hebben we hen het vuur aan de schenen gelegd en hebben we als gemeenteraad afgedwongen dat Dela haar verantwoordelijkheid moet nemen en niet alleen achterover kan leunen.”

Het is opvallend dat Dela opnieuw waarschuwt voor de mogelijke gevolgen van ontwikkelingen bij het NAC-stadion. Op dit moment wordt de verkoop van het stadion onderzocht, waarbij de onderhandelende partijen naast het reeds bestaande Stada Stores graag meer winkels willen ontwikkelen. Uijl: “De komst van Stada is al bijna de nekslag geweest voor onze binnenstadondernemers en de ondernemers op omliggende winkelcentra als Heksenwiel. Nu meer retail toestaan bij NAC wordt mogelijk de genadeklap. Niet voor niets pleit de SP voor kale verkoop van het stadion.”

Reactie toevoegen

U bent hier