h

Provincies en gemeenten kapitaal misgelopen door overhaaste verkoop Attero

28 juni 2017

Provincies en gemeenten kapitaal misgelopen door overhaaste verkoop Attero

Foto: SP
SP Breda wil weten of ook Breda heeft aangedrongen op een overhaaste verkoop van afvalverwerker Attero waardoor de belastingbetaler miljoenen euro’s is misgelopen. Recent heeft de Zuidelijke Rekenkamer geconcludeerd dat de opbrengst veel hoger had kunnen zijn wanneer men niet overhaast tot het ‘vermarkten’ van de afvalverwerking was overgegaan. Attero werd in 2014 voor 170 miljoen door beleggingsfonds Waterland overgekocht van diverse provincies en gemeenten, waaronder Breda. “Een jaar later graaiden beleggers al 183 miljoen uit de kas en inmiddels schijnt er een overnamebod van 1 miljard te liggen”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Ik kan niet anders dan concluderen dat onze afvalverwerking voor een schijntje is verpatst. Nu zijn we de zeggenschap kwijt en is bovendien vele miljoenen aan belastinggeld in de zakken van beleggers verdwenen!”

Zie onderstaand de vragen die SP Breda heeft gesteld aan het College van B&W

Reactie toevoegen

U bent hier