h

Kaalplukken Attero onacceptabel

10 mei 2015

Kaalplukken Attero onacceptabel

Foto: Attero
 SP Breda wil opheldering over het kaalplukken van afvalverwerker Attero door het beleggingsfonds Waterland. Attero werd in 2014 voor 170 miljoen door het beleggingsfonds overgekocht van diverse provincies en gemeenten, waaronder Breda. Nog geen jaar later graait het fonds al 183 miljoen uit de kas en brengt daarmee het voortbestaan van de afvalverwerker in gevaar. “Ik wil dat Breda navraag doet bij Gedeputeerde Staten dat destijds verantwoordelijk was voor de verkoop”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Hoe kan het gebeuren dat door de belastingbetaler opgebracht geld nu in de zakken verdwijnt van graaiende beleggers?”

Dit gegraai in de kas van Attero is volgens SP Breda verwerpelijk en volstrekt onacceptabel. SP Breda maakt zich ernstige zorgen over de gevolgen dit graaigedrag voor het voortbestaan van Attero en het kunnen voldoen aan hun verplichtingen zoals de nazorg van stortplaatsen in onder andere West-Brabant. “Ik wil weten wat de mogelijke gevolgen zijn voor de Bredase belastingbetaler wanneer Attero failliet mocht gaan vanwege dit wanbeleid”, zegt Maes. “Voorzieningen van algemeen belang zoals het op een verantwoorde manier verwerken van afval, mogen wat mij betreft nooit in gevaar komen vanwege de hebzucht van enkelen!”

Klik op onderstaande link voor de vragen aan het College van B&W  

Reactie toevoegen

Volg SP Breda

U bent hier