h

SP en PvdA: maak vaart met goedkope huurhuizen

31 mei 2017

SP en PvdA: maak vaart met goedkope huurhuizen

Foto: SP
SP en PvdA willen van het College van B&W weten wat de effecten van het (voorgenomen) beleid zijn op de wachttijden voor goedkope huurhuizen. Uit de jaarcijfers van Klik voor wonen blijkt dat het aanbod van goedkope huurhuizen in 2016 is gedaald en de gemiddelde inschrijftijd is opgelopen tot vier jaar. Dit heeft ook te maken met het groeiend aantal statushouders, dat recht heeft op een woning. “Juist om te voorkomen dat groepen mensen die beiden dringend op zoek zijn naar een betaalbaar huis tegenover elkaar komen te staan, is het van groot belang dat er snel meer huizen beschikbaar komen”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “In Breda hebben college, raad en corporaties hiervoor al tal van afspraken gemaakt. Maar we moeten vaart maken zodat al die maatregelen er ook echt toe leiden dat er meer goedkope huurhuizen komen!”

Reactie toevoegen

U bent hier