h

Goede zorg voor iedereen, niet alleen voor elite!

21 mei 2017

Goede zorg voor iedereen, niet alleen voor elite!

Foto: SP
De SP Breda is zaterdag 20 mei met de inwoners van Bavel in gesprek gegaan over het nieuw geopende verzorgingshuis van Martha Flora. Deze organisatie biedt, zoals zij het zelf zeggen, de allerbeste zorg bij dementie. Het prijskaartje dat aan die zorg hangt is echter ook naar gelang: bijna €4000,- per maand. Dirk Uijl, raadslid voor de SP in Breda hierover: “De SP wil ook de allerbeste zorg, maar dan wel voor iedereen. Dit soort zorghuizen toont aan dat er veel te veel bezuinigd is het kabinet Rutte, waardoor het afhankelijk is van de dikte van je portemonnee of “de beste zorg” kunt krijgen”.

Foto: Paul Marijnissen

Behalve dat de SP vindt dat iedereen toegang moet hebben tot goede zorg, is de SP ook van mening dat mensen in hun eigen omgeving oud moeten kunnen worden. Uijl hierover: “Iemand die in Bavel is opgegroeid, is niet in Breda opgegroeid. Mensen moeten dus ook in Bavel oud kunnen worden. Maar door deze elitezorg is er nu een gebrek aan zwaardere zorgvoorzieningen in het dorp die wel betaalbaar zijn.” De SP heeft samen met het CDA in 2015 hierover raadsvragen gesteld.

Foto's door Paul Marijnissen

Reactie toevoegen

U bent hier