h

Fort Oranje: eindelijk landelijke erkenning van het probleem

24 februari 2017

Fort Oranje: eindelijk landelijke erkenning van het probleem

Foto: SP
 Ruim vijf jaar geleden vroeg SP Breda al aandacht voor de misstanden op Fort Oranje. De oproep destijds om een eind te maken aan de uitzichtloze situatie op de camping vond echter weinig gehoor. “Fort Oranje is het afvoerputje van de maatschappij”, zegt Bas Maes, fractievoorzitter van SP Breda. “De gevolgen van falend beleid op het gebied van criminaliteit, arbeidsmigratie, schuldhulpverlening en wonen, worden hier pijnlijk duidelijk. Veel politici keken liever de andere kant op.” Maar met de verkiezingen in het vooruitzicht en de recente aandacht in de media, wordt de camping plots overlopen door landelijk politici. Maes: “Het is goed dat na al die tijd politici de gevolgen van hun beleid onder ogen durven komen. Nu nog komen tot een structurele oplossing waarbij we ook als omliggende gemeenten onze verantwoordelijkheid moeten nemen.”

Met alleen populistische praat als ‘bulldozer erover’ ben je er niet volgens SP Breda. Fort Oranje is een laatste toevluchtsoord voor veel gescheiden vaders, dakloze jongeren en mensen met problematische schulden. Gemeenten zijn hier ook zelf schuldig aan omdat ze jarenlang te weinig betaalbare woningen hebben gebouwd en zelfs mensen doorverwezen naar plekken als Fort Oranje. Maes: “Gelukkig verwijzen in Breda hulpverlenende instanties mensen niet langer door naar campings in het buitengebied. Ook is er meer dan ooit aandacht voor meer betaalbare huisvesting. Dat zijn structurele oplossingen die navolging verdienen in andere gemeenten. Zo niet, dan blijft het dweilen met de kraan open!”

Reactie toevoegen

U bent hier