h

Zorgen oplopende spanningen Turkse gemeenschap

24 augustus 2016

Zorgen oplopende spanningen Turkse gemeenschap

Foto: Stichting Prisma
SP Breda wil van burgemeester Paul Depla weten of hij op de hoogte is van toenemende spanningen binnen de Turkse gemeenschap in Breda en wat daaraan wordt gedaan. Op vrijdag 15 juli jongstleden vond in Turkije een mislukte staatsgreep plaats. De Turkse regering houdt geestelijk leider Fethullah Gülen en zijn volgers hiervoor verantwoordelijk. "Ook ver buiten Turkije waaronder in Nederland, hebben de ontwikkelingen invloed op de Turkse gemeenschap", zegt SP-commissielid Rachied Benabbou. "Zo is de Turks-Nederlandse Stichting Prisma in Breda al meer dan eens doelwit geweest van intimidatie. Vermoedelijk omdat enkele vrijwilligers van de stichting aanhanger zijn van Gülen."

Omdat binnenkort de scholen weer beginnen, komen veel Bredase Turken weer terug van vakantie uit hun land van herkomst. Sommigen van hen hebben de mislukte staatsgreep zelfs van dichtbij meegemaakt. Dit kan tot een verdere toename van spanningen leiden binnen de Turkse gemeenschap. Benabbou: "Wij zijn van mening dat we mogelijke incidenten moeten voorkomen en met elkaar in gesprek moeten blijven. In Breda is geen ruimte voor uitsluiting, intimidatie of bedreiging vanwege wat iemand gelooft of wie iemand aanhangt!"

Zie onderstaand de vragen die SP Breda heeft gesteld aan het College van B&W

Reactie toevoegen

U bent hier