h

Kleine huisjes

14 januari 2016

Kleine huisjes

Foto: SP
Tiny Houses zijn huisjes met een oppervlakte van hooguit vijftig vierkante meter die uiterst compact zijn ingedeeld. Bovendien is dit type huisje energiezuinig, worden er minder grondstoffen gebruikt en is het betaalbaar met maandelijkse lasten van maar enkele honderden euro’s. Volgens SP Breda zouden deze huisjes ook in Breda in een behoefte kunnen voorzien. "Eén op de drie mensen woont inmiddels alleen", zegt SP-raadslid René Spiegels. "Toch zijn huizen vaak vooral geschikt voor gezinnen. Als je als alleenstaande graag kleiner en goedkoper wil wonen, zijn de mogelijkheden zeer beperkt."

Naast dat kleine huisjes kunnen voorzien in een vraag naar reguliere huisvesting, kunnen zij volgens SP Breda ook een rol spelen in de maatschappelijk opvang. In Amerika worden kleine huisjes met minimale voorzieningen voor slechts enkele duizenden dollars per stuk neergezet op braakliggende terreinen. "Hier kunnen dak- en thuislozen in verblijven die anders op straat zouden slapen", zegt Spiegels. "Wij willen van het college weten hoe zij hierover denkt en of zij bereid is in gesprek te gaan met fabrikanten van kleine huisjes en of er braakliggende terreinen zijn die hiervoor in aanmerking komen."

Zie hieronder de vragen die SP Breda aan het College van B&W heeft gesteld.

Reactie toevoegen

U bent hier