h

Weblog: In bewaring stellen

3 december 2015

Weblog: In bewaring stellen

Foto: SP
“Oké helder, dank u wel. Ik zal de beschikking afgeven in het elektronische systeem”. De psychiater heeft weer een schrijnend relaas gegeven over een persoon. Volstrekt duidelijk dat die beter even veilig achter gesloten deuren blijft om tot zichzelf te komen. Professionele begeleiding voor een paar dagen of weken zal hem daarbij helpen. Thuis kunnen ze het even niet meer aan. Deze week had ik piket zoals we dat noemen. Om de 6 weken, zo hebben we dat verdeeld in het college. Dan komen al de aanvragen voor onder toezichtstelling bij mij langs voor een akkoord. Dat geeft mij een zeer leerzaam inkijkje in de samenleving. Niet dat ze om de haverklap bellen. Gelukkig niet. Maar zo 1 a 2 keer per week zeker wel. Altijd een schrijnend verhaal. De familie, de buren en de vrienden zijn niet meer in staat de persoon veilig te ondersteunen. 

Klik op deze link voor het volledige weblog van wethouder Patrick van Lunteren (SP)

Reactie toevoegen

U bent hier