h

WonenBreburg stopt met gebruik giftige bestrijdingsmiddelen

25 november 2015

WonenBreburg stopt met gebruik giftige bestrijdingsmiddelen

Foto: SP
In reactie op vragen van SP Breda heeft Gemeente Breda laten weten dat ook woningcorporatie WonenBreburg stopt met het gebruik van Roundup. Roundup is een glyfosaathoudend onkruidbestrijdingsmiddel dat hormoonverstorend werkt en zeer waarschijnlijk kankerverwekkend is. De gemeente zelf is daarom al twintig jaar geleden overgestapt op meer milieuvriendelijke alternatieven. "Tot verbazing van enkele huurders en mijzelf, werkte WonenBreburg nog wel met die troep", zegt SP-raadslid René Spiegels. "Na een gesprek met de huurders en de gemeente, zien zij nu gelukkig ook in dat dit echt niet meer kan!"

Klik op deze link voor de beantwoording van de vragen van SP Breda door het College van B&W

Reactie toevoegen

U bent hier