h

Te koop staande huurwoningen ingezet voor statushouders

15 oktober 2015

Te koop staande huurwoningen ingezet voor statushouders

Foto: SP
Te koop staande sociale huurwoningen worden ingezet voor de huisvesting van statushouders. Dat zei wethouder Patrick van Lunteren (SP) donderdagavond toe in de Gemeenteraad. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Bredase woningcorporaties zijn hier samen over in overleg. Vorige week nog riep SP-raadslid René Spiegels daartoe op, om de extra druk op de toch al veel te lange wachtlijsten voor een betaalbare woning weg te nemen. “Dat mijn oproep zo snel gehoor zou vinden heeft me positief verrast,” zegt Spiegels. “Ik ben blij dat door op deze manier sociale huurwoningen toe te voegen, de wachttijd voor een woning voor al die andere Bredanaars niet verder toeneemt!”

Reactie toevoegen

Volg SP Breda

U bent hier