h

Gelijk loon voor gelijk werk

4 oktober 2015

Gelijk loon voor gelijk werk

Foto: Young&United
Een 18-jarige met het minimum jeugdloon verdient 3,95 euro per uur. Dit terwijl iemand van boven de 23 met het minimumloon 8,70 euro per uur verdient. Een enorm verschil en een ongelijke beloning voor gelijk werk. SP Breda vraagt het College van B&W een uitspraak te doen over dit onrecht en of zij bereid is als Gemeente Breda het goede voorbeeld te geven. "Ook 18-jarigen moeten de volle prijs voor huur, boodschappen en zorgverzekering betalen. Waarom krijgen zij dan voor hetzelfde werk maar het halve loon?", vraagt SP-raadslid Karen Vermariën zich af. "Ik wil weten of de Gemeente Breda ook van mening is dat dit onrechtvaardig is en of men het goede voorbeeld wil geven door jongeren onder de 23 jaar een fatsoenlijk loon te geven."

Zie onderstaand de vragen die SP Breda aan het College van B&W heeft gesteld

Reactie toevoegen

U bent hier