h

Buurten in Doornbos-Linie

12 juli 2015

Buurten in Doornbos-Linie

Foto: SP
Zaterdag was SP Breda - ondanks de zinderende hitte - weer aan het buurten in de buurt. Ditmaal trok men Doornbos-Linie in en dan met name het gebied rondom de Kleine Geren. "Buurtbewoners geven aan dat zij hier erg prettig wonen. Natuurlijk zijn er wat klachten over zaken als stoepen die scheef aflopen  waardoor het water bij een hoosbui naar binnen loopt en over het gebrek aan groenonderhoud. Maar verder zijn mensen erg tevreden", zegt SP-raadslid Karen Vermariën. “Toch zijn er ook zorgen…"

“Alle buurtbewoners gaven vrijwel unaniem aan dat er veel te hard gereden wordt over de straat de Kleine Geren”, zegt Vermariën. Met name in de avonduren zou de straat veranderen in een racebaan. Sommige bewoners schatten dat er wel zo'n 80 tot 100 kilometer per uur gereden wordt. En dat in 30 kilometer zone. Een andere veel gehoorde klacht was dat er drugs gedeald wordt in de wijk. Auto's stoppen, er stapt even iemand in waarna er iets overhandigd wordt en de auto's vertrekken weer. Vermariën: “Veel bewoners vermoeden dat dit vaak dezelfde mensen zijn die zo schrikbarend hard door hun wijk rijden!”

SP Breda gaat de opgehaalde informatie verwerken en kijken wat zij samen met bewoners kan doen om de problemen op te lossen. Wordt vervolgd.

Reactie toevoegen

U bent hier