h

Problemen met bussluis Terheijdenseweg

6 februari 2015

Problemen met bussluis Terheijdenseweg

Foto: SP
De Terheijdensweg was voorheen een route van en naar het centrum. Tegenwoordig is hier een bussluis aangelegd waardoor automobilisten dienen uit te wijken naar de Doornboslaan of de Belcrumweg. Nu sinds de onderdoorgang van het viaduct aan de Doornboslaan in Breda ook nog is afgesloten voor al het verkeer, betekent dit dat nog meer mensen een nieuwe route moeten vinden van en naar het centrum. “Een nieuwe situatie waaraan veel mensen blijkbaar nog moeten wennen,” zegt SP-Gemeenteraadslid Karen Vermariën. “Het is dan ook niet verwonderlijk dat automobilisten nogal eens de bussluis inrijden. Met alle gevolgen van dien!”

Volgens een woordvoerder van de gemeente zouden er vijf auto’s zijn geweest die zich stuk hebben gereden op de bussluis. Omwonenden geven echter aan dat zij het meerdere malen per dag meemaken. Deze mensen komen dan aanbellen om te vragen om een krik zodat ze weer weg kunnen komen. “Ik wil van het college van B&W weten of het probleem inderdaad veel groter is dan tot nu toe werd aangenomen,” zegt Vermariën. “Ook wil ik horen of de signaleringen rondom de bussluis voldoende helder en duidelijk zijn. Zo niet, dan moeten er wat mij betreft snel passende maatregelen worden genomen.”  

Zie onderstaand de vragen die SP Breda aan het college gesteld heeft.

Reactie toevoegen

U bent hier