h

Daklozen kok Lamlih terug naar 't IJ

10 maart 2014

Daklozen kok Lamlih terug naar 't IJ

Vanaf maandag 10 maart, 17.00 uur, claimt daklozen-kok Rahal Lamlih, zijn vertrouwde plek bij 't IJ  terug. Lamlih voert nu al maanden goedbedoelde gesprekken met de wethouder en andere instanties. "Die gesprekken leveren niets op", zegt een teleurgestelde Lamlih: "Ik wil gewoon weer aan de slag voor die mensen op straat. En dat ga ik doen ook".

Dus komt u niet rond en heeft u zin in een kopje soep, wat eten? Rahal en zijn team van vrijwilligers scheppen vanaf maandag graag een kopje voor u in.

Om aandacht te vragen voor de hele gang van zaken zal Rahal samen met pastor Jan Hopman en SP raadslid Maurice Spapens deze week een toer maken door Breda. De definitieve locaties worden via de gebruikelijke tamtam bekend gemaakt.

Maandag: aan de Slingerweg bij 't IJ van 17.00 tot 18.00 uur;
Dinsdag in Tuinzigt van 17.00 tot 18.00 uur;
Woensdag in Breda Noord van 11.30 tot 12.30 uur;
Donderdag in 't Westeinde van 17.00 tot 18.00 uur;
Vrijdag in Doornbos-Linie van 11.30 tot 12.30 uur;
Zaterdag in het Centrum van 11.30 tot 12.30 uur.

Wat vooraf ging:
Wethouder Cees Meeuwis (VVD) kon tot twee keer toe Lamlih niet verbieden zijn goede werk te doen. Dus werd de kok verweten dat door zijn barmhartigheid daklozen lui werden en niet meer zochten naar werk en een huis. Op straffe van een boete, werd hem verboden bij 't IJ te staan. Voor het uitdelen van soep en eten zou Lamlih elders in de stad een plek krijgen. Ondanks bemiddeling door pastor Jan Hopman en SP raadslid Maurice Spapens bleek die belofte van de wethouder onhaalbaar. Spapens: "Het heeft nu lang genoeg geduurd. We laten ons niet langer aan het lijntje houden. Rahal moet weer de straat op, daar hoort zijn goede werk thuis".

Reacties

Laat Rahal Lamlih deze man met een gouden hart zijn werk gewoon doen waar hij wil.Hij maakt veel mensen gelukkig met wat hij doet,je hebt altijd mensen wie klagen wat niet mag etc omdat ze nu nog genoeg hebben maar als ze zelf zonder geld etc komen wil ik ze nog wel eens horen nogmaals laat deze man zijn gang gaan punt. Goed werk hoor Rahal Lamlih groeten an

Het werk wat Rahal Lamlih doet voor zijn medemens is super het doet me goed als ik zie dat er mensen op deze wereld zijn zoals hij,hij maakt zoveel mensen gelukkig mag dat soms niet meer in de deze tijd het draait alleen maar om geld de hoge heren hebben genoeg ja nou nogmaals ik vind hetgeen wat Rahal Lamlih doet super ga zo door man groeten Bert

Reactie toevoegen

U bent hier