h

Pensioen korten is Roof

1 maart 2013

Pensioen korten is Roof

Pensioen korten is roof en vertel dat zoveel mogelijk mensen om je heen. Dat is de boodschap waarmee SP Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt de aanwezigen op de themamiddag ouderen in Breda, naar huis stuurde. De korting op de pensioenen is een van de vele maatregelen die de ouderen op het moment treffen. Paul Ulenbelt: " Iedereen roept dat het niet anders kan. Onzin. Het is een keuze van PvdA en VVD om de rekening van de crisis bij de gepensioneerden te leggen".

Het pensioen was een van de vele pijnlijke maatregelen die vrijdagmiddag de revue passeerden. De ouderenwerkgroep van SP Breda had Paul Ulenbelt speciaal uitgenodigd om al die mythes eens door te prikken. Het 65plus-gat, de zorgkosten, de overwaarde van het eigen huis, de zelfstandigen zonder personeel als de moderne dagloners, de huurverhoging, de kansloze sollicitatieplicht. Ulenbelt: " We moeten nu laten horen dat het anders moet. Dat kan om te beginnen al heel eenvoudig door je aan te sluiten bij het comité 'Dicht het 65-plusgat'.

Tijd om in actie te komen vond ook organisator van de middag Jan de Leeuw. "We hebben 5.000 ouderenkranten liggen die we gaan verspreiden. Vertel het vooral je buurman en heb het op verjaardagen over alle doorgeprikte mythes. Het zijn politieke keuzes".

Foto's Paul Marijnissen

Inzet SP landelijk
Dicht het 65Plus-gat
Meedoen met SP Breda

U bent hier