h

Sluiten CDA en GroenLinks de rijen voor de thuiszorg Breda

14 februari 2013

Sluiten CDA en GroenLinks de rijen voor de thuiszorg Breda

SP raadslid Maurice Spapens riep vandaag per valentijnsbrief de Bredase fracties van GroenLinks en CDA op om zich aan te sluiten bij WijZijnDeThuiszorgBreda. Woordvoerders van beide partijen laten te pas en te onpas horen dat ze begaan zijn met de thuiszorg. ”Maar alleen met mooie woorden komen we er niet”, zegt Spapens. ”Het is nu de tijd om aan te sluiten bij het actiecomité. Zaterdag 6 april is er een grote landelijke actiedag in Den Haag. Het zou mooi zijn als we dan gezamenlijk met bussen vol actievoerders uit West-Brabant naar Den Haag af reizen”.

WijZijnDeThuiszorgBreda bestaat al sinds de zomer van 2011. Toen bleek VVD wethouder Meeuwis de thuiszorg nogal onbeholpen te hebben aanbesteed. Dat ging toen ten koste van 1000 werknemers en van vele uren zorg aan huis voor de hulpbehoevenden. Toen steunde de SP ook al de strijd. Sinds het desastreuze regeerakkoord van Rutte-Samsom is het actiecomité weer volop actief. Spapens: ”De korting van 75% op het budget die zij voorstellen is rampzalig en bekent het einde van de thuiszorg”.

Spapens was maandag 4 februari ook al mee met de bus uit Breda naar een thuiszorgmanifestatie in Nieuwegein. In aanloop naar die dag verzamelde WijZijnDeThuiszorgBreda al ruim 2.500 handtekeningen in Breda. “Er zullen komende maanden nog op tal van lokale acties in Breda gevoerd worden”, zegt Spapens. “Het zou goed zijn voor de thuiszorg als CDA en GroenLinks daarbij aansloten”.

dossier thuiszorg
Emile Roemer en Renske Leijten steunen de Thuiszorg
Wij zijn de Thuiszorg

Vragenlijst Schippersdonk e.o.

 
1 Begin 2 Einde
Vul hieronder jouw klacht in over onderhoud of reparaties van jouw huurwoning van Alwel of omtrent communicatie met Alwel.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier