h

WijZijnDeThuiszorg

17 april 2018

Tzorg dreigt thuiszorgmedewerkers niet te betalen

Foto: SP

SP Breda wil dat Breda thuiszorgaanbieder Tzorg aanspreekt op de wijze waarop zij met hun personeel omgaan. Sinds ongeveer drie weken heeft Tzorg, die onder andere actief is in Breda, een nieuw urenregistratiesysteem. Van thuiszorgmedewerkers ontvingen wij signalen waaruit blijkt dat zij in hun (vrije) weekend hun uren moeten bevestigen voor hun werkgever. “Doen zij dit niet, dan stelt Tzorg dat zij die medewerkers niet meer uitbetalen”, zegt SP-burgerraadslid Inge Verdaasdonk. “Medewerkers vertellen ons daarnaast dat lang niet elke thuiszorgmedewerker al overweg kan met dit nieuwe systeem. En ook dat de techniek met enige regelmaat hapert, waardoor zij hun uren niet eens kunnen bevestigen. Uit de werkwijze spreekt van Tzorg spreekt geen respect voor het harde en belangrijke werk dat thuiszorgmedewerkers doen!”

Lees verder
6 februari 2018

Zorg en welzijn: "Mantelzorgers verdienen respect, waardering en ondersteuning"

Foto: SP

SP Breda maakt het verschil! Ondanks de enorme bezuinigingen uit Den Haag is de zorg in Breda op peil gebleven. We hielden een reserve aan van twintig miljoen euro, één van de grootste in het land. Hierdoor konden de nieuwe taken van de gemeente op het gebied van zorg en ondersteuning (Wmo) goed worden uitgevoerd. Samen met thuiszorgmedewerkers streden we voor baanbehoud met een eerlijk loon. Graaiende bestuurders in de zorg hebben we aan de schandpaal genageld. Dankzij een netwerk van ondersteuners in de buurt en op school kunnen ouders laagdrempelig advies en hulp vragen bij het opvoeden. Zo blijven zij niet onnodig lang rondlopen met problemen. Want wij willen dat kinderen vooral kind kunnen zijn.

Lees verder
7 januari 2018

Zorg en welzijn: “Geld voor de zorg gaat naar de zorg”

Foto: SP

SP Breda maakt het verschil! Ondanks de enorme bezuinigingen uit Den Haag is de zorg in Breda op peil gebleven. We hielden een reserve aan van twintig miljoen euro, één van de grootste in het land. Hierdoor konden de nieuwe taken van de gemeente op het gebied van zorg en ondersteuning (Wmo) goed worden uitgevoerd. Samen met thuiszorgmedewerkers streden we voor baanbehoud met een eerlijk loon. Graaiende bestuurders in de zorg hebben we aan de schandpaal genageld. Dankzij een netwerk van ondersteuners in de buurt en op school kunnen ouders laagdrempelig advies en hulp vragen bij het opvoeden. Zo blijven zij niet onnodig lang rondlopen met problemen. Want wij willen dat kinderen vooral kind kunnen zijn.

Lees verder
20 december 2017

Geen meerderheid voor aanpak graaiende bestuurders

Foto: SP

De gemeenteraad van Breda heeft donderdagavond een voorstel van SP Breda om graaiende bestuurders aan te pakken weggestemd. SP-raadslid Dirk Uijl diende, samen met PvdA, GroenLinks en BOB, een motie in nadat kersvers minister De Jonge in de Tweede Kamer toezegde gemeenten te ondersteunen in het vinden van ruimte om topsalarissen in te perken. Uijl: “Het onbehagen dat leeft in de samenleving over bestuurders die op kosten van de belastingbetaler enorme salarissen binnenharken is groot. Ik snap dit gevoel, met belastinggeld ga je zinnig en zuinig om. Daarom zullen we altijd, zowel binnen als buiten de raad, strijden voeren tegen tegen dit gegraai.” De SP heeft recent meerdere acties gevoerd tegen graaiende bestuurders. Zo zijn de directeuren van Careyn, Thebe en het Amphia ziekenhuis met posters aan de schandpaal genageld.

Lees verder
10 november 2017

Grotere rol ervaringsdeskundigen sociaal domein

Foto: Trouw, Arie Kievit

Breda gaat bij de vorming, uitwerking en uitvoering van beleid in het sociaal domein, ervaringsdeskundigen beter betrekken. Een meerderheid van de Gemeenteraad stemde donderdagavond in met dit voorstel van SP, Elbertse/Groeneweg, GroenLinks en BOB. Alleen bij hoge uitzondering mag hier, mits goed gemotiveerd, van worden afgeweken. “Met ons voorstel krijgen ervaringsdeskundigen een nog belangrijkere rol”, zegt SP-burgerraadslid Inge Verdaasdonk. “Door de ervaringen van mensen te betrekken, sluiten beleidsplannen en de uitwerking ervan beter aan bij de praktijk. Zo kunnen stommiteiten die vaak overduidelijk vanachter een bureau zijn bedacht, voortaan worden voorkomen.”

Lees verder
1 november 2017

Zorgorganisatie Thebe weer onder vuur

Foto: SP

De FNV heeft op 31 oktober, na vele gesprekken met medewerkers, een zwartboek gepresenteerd over de ernstige misstanden die er zijn bij Thebe Zorg & Welzijn. De uitspraken in het zwartboek liegen er niet om. Zo wordt er gesproken over een totaal verziekte organisatie, met een angstcultuur en zonder aandacht en respect voor de individuele medewerker, maar er wordt ook gesproken over vermijdbare ongevallen waardoor mensen zelfs komen te overlijden. SP-raadslid Dirk Uijl hierover: “Ik ben me rot geschrokken. Je moet er niet bij nadenken dat je moeder of vader zo moet wonen, of dat dit je werkomgeving is. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat de directie dit soort toestanden toelaat!”

Lees verder
25 oktober 2017

SP Breda nagelt graaiende Amphia-bestuurder aan de schandpaal

Foto: SP

SP Breda heeft in de nacht van dinsdag op woensdag Amphia-bestuurder Olof Suttorp aan de schandpaal genageld. Afgelopen week is bekend geworden via RTL Nieuws dat Suttorp met ruim €309.000 de op een na meest verdienende zorgbestuurder van Nederland is. Dirk Uijl, raadslid voor de SP in Breda, hierover: “Een miljoen mensen kunnen hun zorgkosten niet ophoesten en de betaalbaarheid van zorg is hét thema van de afgelopen verkiezingen geweest. En dan zo’n salaris voor een zorgbestuurder compleet achterlijk. Ik heb hier geen goed woord voor over!”

Lees verder
29 augustus 2017

Voer hogere loonschaal thuiszorg zo snel mogelijk in

Foto: SP
 Recent is landelijk besloten dat thuiszorgmedewerkers die in de categorie 'huishoudelijke hulp' vallen, van loonschaal 10 naar loonschaal 15 gaan. Dat is volgens SP Breda goed nieuws. Onder de kabinetten Rutte I en II, zijn de bezuinigingen op de zorg vaak afgewenteld op de medewerkers. "Failliete organisaties, reorganisaties en loonoffers hebben ervoor gezorgd dat het loon van deze hardwerkende mensen fors is achtergebleven", zegt SP-raadslid Dirk Uijl. "Ik wil van het college weten om hoeveel thuiszorgmedewerkers het in Breda gaat en hoe we ervoor gaan zorgen dat deze broodnodige en verdiende loonsverhoging zo snel mogelijk in gaat." Lees verder
12 augustus 2017

Wat zijn gevolgen mogelijk faillissement Careyn voor Breda?

Foto: SP
 SP Breda wil van het College van B&W weten wat een eventuel faillissement van Careyn betekent voor gevolgen heeft voor Breda. Het voortbestaan van Careyn, één van de grootste zorginstellingen van het land, hangt aan een zijden draadje. Ook in Breda en Prinsenbeek is Careyn actief met activiteitencentra, consultatiebureaus, een hospice en een kantoorlocatie. “Binnen onze gemeente zijn daarmee vele honderden mensen werkzaam bij en duizenden mensen voor zorg afhankelijk van Careyn”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Een eventueel faillisement zou dan ook grote gevolgen hebben voor Breda!”

Lees verder
10 augustus 2017

SP op werkbezoek bij ATEA

Foto: SP
 Donderdag ging SP Breda met een grote afvaardiging vanuit de fractie, het bestuur en de leden op werkbezoek bij ATEA aan de Riethil in Breda. Bijna een jaar nadat de partij de bevindingen van het meldpunt ATEA Alarm presenteerde, kreeg de partij een toelichting op de vele ontwikkelingen die gaande zijn binnen de organisatie. Zo wordt een aantal taken van ATEA (op termijn) afgestoten zoals Werk aan de wijk. Het weer aan het werk helpen van mensen, is inmiddels teruggehaald naar de gemeente. Met de Alfacheque voor thuiszorgmedewerkers wordt onder druk van de SP landelijk en lokaal, zelfs helemaal gestopt. Zij gaan in dienst bij de betreffende thuiszorgorganisatie. "Wij zijn blij dat ATEA weer terug naar de basis gaat, namelijk het zorgen voor aangepast werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt", zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes.Lees verder

Pagina's

U bent hier