h

Aangiftebalies Politie moeten open blijven

30 juli 2010

Aangiftebalies Politie moeten open blijven

De SP vindt dat je op elke politiebureau aangifte moet kunnen doen. Met de bezuinigingsvoorstellen van het Politiekorps in Midden- en West Brabant verdwijnt die mogelijkheid echter. In heel West Brabant blijven slechts 4 aangiftebalies open, Oosterhout, Breda, Tilburg en Bergen op Zoom. De SP hoort graag van de burgemeester en wethouders wat zij hier van vinden. “De SP vindt het in ieder geval zeer onverstandig” Fractievoorzitter Van Lunteren: Juist in een tijd dat het gevoel van veiligheid afneemt en iedereen roept om meer politie op straat moet je het contact juist bevorderen en dicht bij de mensen gaan staan”. Wat als je in Dinteloord of Moerdijk woont en aangifte wil doen? Dan is de afstand tot de Politie letterlijk enorm. Maar ook voor iemand die achterin Prinsenbeek of in Ulvenhout woont moet voortaan naar het Chasséveld . Die doet dus niet meer zo makkelijk aangifte. Eerder schreef de SP-fractie al het rapport “De Bredase Agent aan het Woord”. Daaruit blijkt dat agenten in Breda het werk steeds minder graag doen. Ze zijn veel te veel bezig met administratie in plaats van met het echte werk voor de mensen. Het sluiten van servicebalies, waar nog enigszins sprake is van contact met mensen, zal het werkplezier er niet beter op maken. ”Het wordt tijd dat de agenten van zich gaan laten horen”, zegt Van Lunteren: “Wat mij betreft steken we snel de koppen bij elkaar en gaan we actie voeren voor behoud van de aangiftebalies”.

Burgemeester moet protesteren tegen bezuinigingen op politie

U bent hier